HIGH RISE

David Molander
UTSTILLING Fra 09.05.2013 Til 19.05.2013

David Molander viser verk fra serien High Rise og relaterer dem til en ny serie arbeider utviklet i Oslo. High Rise består av tre store fotografier og en video som stammer fra Molanders opphold i New York i 2011 og 2012. I løpet av denne perioden dokumenterte han byen minutiøst med kameraet sitt, og registrerte en metropol som aldri sover og der tiden har blitt nesten umålbar. Ved hjelp av montasjeteknikken har Molander konsentrert flere fotografiske øyeblikk på ett bildeplan, slik at hvert verk blir en tidskapsel for en bestemt del av byen. Molanders arbeider, som er fotografert om natten og med en mettet fargepalett, minner om den mørke, film-noir-aktige tegneserien som utspiller seg i amerikanske storbyer. På denne måten tar han betrakteren med inn i en hypervirkelighet der det er mulig å undersøke alle detaljer og særegenheter i en by vi ikke kan slutte å la oss fascinere av.

David Molander holdt en presentasjon av sitt arbeid på Fotogalleriet tirsdag 14. mai.

David Molander (født 1983 i Stockholm) ble uteksaminert med en MFA fra Högskolan för fotografi, Göteborgs universitet i 2010. De siste separatutstillingene har funnet sted på Kulturhuset, Stockholm (2010), Arkitektur- och designmuseet, Stockholm (2010) og Galleri Monitor, Göteborg (2010). Han har nylig deltatt i gruppeutstillinger som Panorama Norden: Cityscapes and relations in-between, CFF Centrum för fotografi, Stockholm (2013), One And Many, Location One, New York (2012) og New Nordic Photography 2011, Hasselblad Foundation, Göteborg (2011). Arbeidene hans er representert i vandreutstillingen Regeneration - Tomorrows Photographers Today på institusjoner som Galerie Azzedine Alaïa, Paris, Caochangdi PhotoSpring Festival, Beijing, Preus Museum, Horten, Aperture Foundation New York, Rencontres d'Arles, Arles og Musée de l'Elysée, Lausanne mellom 2010 og 2015.

Utstillingen finner sted i forbindelse med Molanders Focus A-i-R-residency i Oslo, et samarbeid mellom Forbundet Frie Fotografer, CFF - Centrum för fotografi, Stockholm, Photographic Gallery Hippolyte, Helsinki og Fotogalleriet.

Residency-oppholdet gir kunstnere fra Finland, Sverige og Norge mulighet til å bo og arbeide i et av de andre nordiske landene i en periode på to måneder.