RE PLACE / RE QUEST

Angélica Teuta
UTSTILLING Fra 23.05.2013 Til 30.06.2013

Når publikum kommer inn i galleriet, blir de transportert inn i et utendørs landskap som inviterer til å gå videre og oppleve et landskap av paller og abstrahert lyd som minner om havet. Samtidig kan den besøkende ta en pause og betrakte en tropisk øy i solnedgang gjengitt på tapet, og hvordan galleriet hele tiden forandrer seg ved hjelp av projeksjoner og farget lys.

I sine installasjoner kombinerer Angélica Teuta lysprojeksjoner og enkle tekniske mekanismer med resirkulerte gjenstander og lyd for å smelte dem sammen til et hybridunivers. Ved å endre omgivelsene plasserer Teuta den besøkende i en verden der utvidelsen av tid og rom påvirker vår virkelighetsoppfatning.

Angélica Teuta (født 1985 i Medellin) fullførte sin BFA ved Universidad Nacional de Colombia i Bogotá i 2007. Hun har nylig hatt separatutstillinger på Gendai Gallery / 25th Images Festival, Toronto (2012), Casas Riegner Gallery, Bogotá (2011), Centro Colombo Americano, Bogotá (2010) og Alliance Francaise, Bogotá (2010). Han har nylig deltatt i følgende gruppeutstillinger Escaping with the landscape, Collateral exhibition to the 11th Havana Biennial, Havana (2012) og A territory in a suspension points…, Diego Rivera Museum. Monterrey, México (2010).

Utstillingen er en del av COLOMBORAMA - et multiplattformutstillingsprosjekt for colombiansk samtidskunst som har pågått i Oslo siden februar 2013. COLOMBORAMA viser et bredt utsnitt av dagens blomstrende kunstscene i Colombia - manifestert i Oslo i samarbeid med følgende utstillingssteder: Stenersenmuseet, Tegnerforbundet, Dortmund Bodega, Podium, Rommen Scene, W17/Kunstnernes Hus og Fotogalleriet.

COLOMBORAMA er kuratert av Marius Wang i samarbeid med Olga Robayo. Prosjektet er produsert av TrAP (Transnational Arts Production) med støtte fra Norsk kulturråd, Stiftelsen Ytringsfrihet, Office for Contemporary Art Norway (OCA) og det colombianske kulturdepartementet.