Kunstnersamtale med Shareef Sarhan, fotograf og leder for Shababeek Contemporary i Gaza

Shareef Sarhan
Kunstnerpresentasjon From 08.02.2024 To 08.02.2024
For Shababeek Art Sale 2023-24: ‘Fishermen,’ Shareef Sarhan, 2016
For Shababeek Art Sale 2023-24: ‘Fishermen,’ Shareef Sarhan, 2016
Shareef Sarhan. Photo: Amos Trust
Shareef Sarhan. Photo: Amos Trust
For Shababeek Art Sale 2023-24: The Mulberry Seller,’ Sherif Sarhan, 2019
For Shababeek Art Sale 2023-24: The Mulberry Seller,’ Sherif Sarhan, 2019
Shareef Sarhan
Shareef Sarhan

 

Torsdag 8. februar holder Shareef Sarhan, fotokunstner og medstifter av kunstnerorganisasjonen Shababeek for Contemporary Art i Gaza, en uformell presentasjon på Fotogalleriet i Oslo.

Som vår søsterorganisasjon i Gaza, har Shababeek for Contemporary Art fostret kunstproduksjon i det palestinske territoriet siden 2009. I dag er senteret truet av fysiske angrep, og palestinske kunstnere fordrevet og på tvungen flukt. Blant disse sivile er Shareef Sarhan, som vil holde en presentasjon av sitt kunstneriske virke og forholdene rundt kunstproduksjon i Gaza i Fotogalleriets visningsrom i Møllergata 34, Oslo.

Samtalen vil adressere behovet for kunstnerisk virksomhet og kulturell gjenoppbygging i Gaza, da institusjoner for kunst, kulturarv og kunnskapsproduksjon er offer for voldelige og undertrykkende krefter.

Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding

Arrangementet produseres i samarbeid med og støtte fra Forbundet Frie Fotografer (FFF)

Presentasjonen er en del av det offentlige programmet for utstillingen The Lost Tapes of A Peoples’ Tribunal, 1982 av den palestinske kunstneren Ayman Alazraq. For løpende oppdateringer, følg Fotogalleriet i sosiale medier.

For å støtte Shababeek og kunstnere fra Gaza, legger Fotogalleriet og kunstneren også til rette for salg av 5 kunstneres fotografiske trykk. For mer informasjon, se her.

Shareef Sarhan ble født i Gaza i 1976 og er billedkunstner og fotograf. Han er medstifter av kunstnerkollektivet og senteret for samtidskunst Shababeek Contemporary, og medlem av Association of Palestinian Artists. Sarhan mottok sitt diplom i kunst fra University of ICS i USA. Han deltok i Darat Al Funun Academy i Jordan under oppsyn av kunstneren Marwan Kassab Bachi. Han mottok bronseprisen fra Festival of Arab Photographers i 2008 og anerkjennelsesprisen i 2007. Sarhan produserte fotoboken «Gaza Live» i 2012. Arbeidene hans ble stilt ut i 2022 i Berlin, Gaza, Ramallah, Bethlehem, Jerusalem, Amman, Storbritannia og USA.

Shababeek for Contemporary Art er en organisasjon for å støtte produksjonen, utstillingen of formidlingen av samtidskunstnere i Gaza, etablert i 2009 av unge profesjonelle kunstnere. Den presenterer arbeid av palestinske kunstnere bosatt på Gazastripen gjennom et visningsrom og digitale plattformer. Shabebeek jobber også for å styrke rollen til unge kunstnere og utvikle deres verktøy og ekspertise gjennom deltakelse i utstillinger, workshops, sosiale møter og nettverksbygging, boligstøtte og produksjonsstipend.