GENERATIONAL: AN ANTHOLOGY OF NORDIC PHOTOBOOKS

Diverse artister
UTSTILLING Fra 03.11.2018 Til 12.01.2019

Med Generational: An Anthology of Nordic Photobooks ser Fotogalleriet tilbake på de siste syv årenes produksjon av fotobøker gjennom Nordic Dummy Award, med et ønske om å gi innsikt rundt et skifte der bøker har fått en større verdi som formidler av visuelle proposisjoner, og som et verktøy for å danne alternative måter å formidle kunnskap på. Gjennom denne forholdsvis korte historien kan vi allerede i dag lese hvordan bilder, på mindre enn ti år, har blitt en del av det fysiske bok-objektet og slik forlatt de digitale skjermene. Digital teknologi har i denne sammenhengen vært en katalysator, ved å gjøre det mulig for kunstnere å designe og produsere eksemplarer av egne bøker, som senere kan bli publisert profesjonelt, noe som er tilfellet for vinnerne av NDA.

Etablert av Fotogalleriet og Forbundet Frie Fotografer som en årlig pris i 2012, ønsker NDA å presentere nye fotografiske tendenser i de nordiske landene og stimulere til ny fotografisk produksjon innen feltet. NDA har stadig redefinert seg selv og med sin 6. utgave viser prisen seg igjen som en unik plattform, som baner vei for fremtidige kunstneriske uttrykk i diskursens forreste rekker, og som mottaker av et vidt spekter av oppmerksomhet.

Generational: An Anthology of Nordic Photobooks, samler seks år med prisvinnende fotobøker fra NDA. Videre presenteres de ni finalistene fra 2018 utgaven, som for tiden også er på turné i de nordiske landene.

Terje Abusdal, Øystein Agerlie, Celeste Arnstedt, Sanne Vils Axelsen, Simon Berg, Theo Elias, August Eriksson, Christina Leithe Hansen, Damian Heinisch, Anna Hyvärinen, Karina-Sirkku Kurz, Ole Nesset, Steffen Kloster Poulsen, Karolina Paatos, Matilde Søes Rasmussen, Maija Annikki Savolainen, Katarina Skønsberg, Iikka Tolonen, Tina Umer, Petter Wessel.