MIRROR//MIRROR

Graduating students from Fyrstikkalleen High School
UTSTILLING Fra 04.05.2018 Til 06.05.2018

Velkommen til Mirror/Mirror på Fotogalleriet – en fotoutstilling av og med tredjeklasseelever som fordyper seg i fotografi ved Fyrstikkalléen videregående skole og studenter fra St.Mary’s College of Maryland i USA.

Utstillingen åpnes av bloggeren Martine Halvorsen.

Arbeidene som vises på utstillingen springer ut av at elevene gjennom fotografi har jobbet med spørsmål som: Hva reflekteres når du ser i speilet? Virkelighet og fakta eller din tolkning og oppfatning av verden? Er realitetene våre de samme? Hvordan bedømmer du refleksjonen? Kategoriserer og klassifiserer du? Hvordan bestemmer du hva som er godt og ondt?

Elevene har stått fritt til å tolke temaet og har gjennom eget arbeid, undervisning og utforskning av fotografiet som kunstnerisk uttrykk blitt utfordret til å reflektere over hva et fotografi er, hvordan det påvirker oss, og til å stille spørsmål ved oppfattelsen av fotografiet som sannhet. Slik har elevene fått en bredere forståelse av hva man ser, føler og tenker og hvordan dette kan komme til uttrykk gjennom fotografiene de har tatt.

”Jeg er trøtt, er i supergodt humør, jeg er glad, merker at jeg er sliten, jeg er kvalm og jeg sitter med samme følelser som alle andre gjør og hovedmålet var å fange mine egne øyeblikk. Fange mitt bipolare humør, der min verden raser sammen, dører som faller, vaskemaskiner som flommer og min egen minikonsert inne på kjøkkenet mens jeg lager mat. Helt ekte og ordinært.” Meriton Berisha
Meriton Berisha

I arbeidet med utstillingen hos Fotogalleriet har elevene også blitt inndelt i ulike prosjektgrupper som har hatt hovedansvar for fremdrift, kuratering, montering og markedsføring. De har fått møte aktuelle fotografer, lært om hvordan Fotogalleriet drives og hvordan en utstilling settes sammen, monteres og synliggjøres.

Prosjektet er gjennomført i samarbeid med dokumentarfotograf Anne-Stine Johnsbråten og formidlingsansvarlig på Fotogalleriet, Annika Hagstrøm med støtte fra Norsk Kulturråd.

Meriton Berisha (NO), Jakub Ciaputa (NO), Nick Conroy (USA), Conner Dorbin (USA), Jasmin Spatalaj El-Kadi (NO), Carl Freeman (USA), Arisha Haider (NO), Emilie Hartmann (NO), Vanessa Karami (NO), Cecelia Marquez (USA), Helle Myrvold (NO), Elizabeth Brenda Abowat Nilssen (NO), Jonas Bring Sjøli (NO), Julie Christine Sørum Reklingsholmen (NO), Silje Flo Røsten (NO), Emma Alexandra Strøm (NO), Emil Varjord Söderström (NO), Jonas Bring Sjøli (NO), Mali Aalbu (NO)