PHOTOBOOK WEEKS – STAFETT

Lene Ask, JH Engström, Mattias Härenstam, Tomas Lagermand, Lundme, Emil Salto, Lina Selander & Nina Strand
PROSJEKT Fra 10.02.2018 Till 15.02.2018

Stafett er et prosjekt som tar utgangspunkt i et samarbeidsprosjekt mellom den danske kunstneren Tomas Lagermand Lundme, svenske JH Engström og norske Nina Strand. De produserte kunstfanzinen Militær fra 2006 til 2009, en fotokopiert fanzine hvor tanken bak var å skape en felles plattform for skandinaviske fotografer. Alle leverte et selvstendig verk under en felles overskrift. Militær var både en bildekunstnerisk fanzine – og et forsøk på å åpne opp for en bredere felles skandinavisk dialog.

Den 1 mai 2016 var det ti år siden kunstfanzinen Militær utkom med sitt første nummer, og syv kunstnere ble invitert til en kunstnerisk stafett. En felles mailtråd ble påbegynt den 1 mai 2016 og ble avsluttet den 1 mai 2017. Tanken med prosjektet var at det skulle bli en publikasjon og en felles utstilling. Publikasjonen vil stilles ut i gallerirommet sammen med en film av Lina Selander. En film av Mattias Härenstam vil bli vist i et eget rom.

Velkommen til utstillingsåpning og lansering av Stafett den 09.02.2018 kl. 19.

– Lene Ask (NO), norsk fotograf, illustratør, tegneserieskaper og barnebokforfatter. Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen, Universitetet i Praha, Universitetet i Bergen og Rogaland kunstskole.

– JH Engström (SE) er en svensk fotograf som bor og arbeider i Paris, Frankrike og som har utgitt en rekke fotobøker internasjonalt.Utdannet ved Kunstakademiet i Göteborg.

– Mattias Härenstam (SE/NO) arbeider med film og skulptur. Utdannet ved Kunstakademiet i Bergen ogStädelschule, Frankfurt.

– Tomas Lagermand Lundme (DK), er forfatter, billedkunstner og dramatiker. Utdannet fra Teaterskolen Centrum 1993, Gøglerskolen 1996, Forfatterskolen 1998 og Det Kongelige Danske Kunstakademi.

– Emil Salto (DK), lever og arbeider i København. Utdannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

– Lina Selander (SE), utdannet ved Kunstakademiet i Göteborg, og Kunstakademiet i Stockholm. Representert av Galleri Riis.

– Nina Strand (NO), fotograf, forfatter og driver kunsttidsskriftet Objektiv. Objektiv.

Fotogalleriet inviterer til fotobokuker fra 15. januar til 15. februar. Vi gjør om hele galleriet til en lesekrok hvor du kan benytte deg av vårt bibliotek, sette deg ned i en lenestol og nyte fantastiske fotobøker og en kopp kaffe eller te. Vi vil ha et variert formidlingsprogram med boklansering og utstilling. I tillegg vil vi arrangere en workshop hvor du kan lære å utforme din egen fotobok som tar for seg valg av materiale, teknikk og konsept. I hele perioden har du muligheten til å kjøpe fotobøker fra vår bokhandel til rabatterte priser.