THE PLANTATION – FOTOSTUDIO

The Plantation
UTSTILLING Fra 17.08.2015 Til 23.08.2015

I perioden 14. - 23. august vil FOTOSTUDIO være åpent for publikum i Fotogalleriets ordinære åpningstider. Besøkende vil få muligheten til å følge kunstnerne i deres prosess med å skape bilder.

21. august, kl 19:00: Finissage

The Plantation Studio og Fotogalleriet er glade for å invitere til utstillingen FOTOSTUDIO, som finner sted på Fotogalleriet i perioden 14. - 23. august. I løpet av perioden vil galleriet forvandles til et fotostudio og et kreativt arbeidssted hvor kunstnere kan utforske sin egen praksis i forhold til et bestemt sted og gitte materialer. Kunstnerne vil respondere til de samme materialene, før de blir bedt om å fotografere dem på deres egen konstruerte måte. Et utvalg bilder av hver kunstner vil bli presentert under prosjektets finissage, fredag 21. august kl 19:00. Bildene vil også bli samlet i en publikasjon som vil bli lansert under Fotobokfestival Oslo i September 2015.

The Plantation er et londonbasert kunstnerinitiativ og prosjektrom etablert i 2012 av Trine Stephensen og Elevine Berge. The Plantation viser prosjekter innen det fotografibaserte feltet i samtidskunsten gjennom utstillinger og arrangementer på ulike plattformer som blant annet The Plantation Journal som kommer ut to ganger i året og den web-baserte plattformen The Plantation Collective. The Plantation Journal, and also through their online platform The Plantation Collective.

Deltakende kunstnere: Christian Tunge (NO), Vilde J. Rolfsen (NO), Sara Skorgan Teigen (NO), Petter Berg (SE) og Johan Rosenmunthe (DK).