COLA IN LATIN

ELEVUTSTILLING MED ELVEBAKKEN VIDEREGÅENDE SKOLE
UTSTILLING Fra 27.04.2016 Til 30.04.2016

I møte med Fotogalleriets hvite kube har elevene ved Elvebakken videregående skole valgt å kalle utstillingen sin Cola på latin. Førstnevnte; en kjent leskedrikk, sistnevnte; Europas fellesspråk i middelalderen og mye brukt i filosofi, teologi og vitenskapelige tekster frem til 1700 tallet. Utstillingen og dens tittel er leken, men belyser også noe dypere og viktig. Den sier noe om hva som skjer når unge mennesker møter en kunstinstitusjon og forventningene de har til dette. Det å ville oversette det hverdagslige og popkulturelle til det akademiske vitner om både humor, ambisjoner og et ønske om å fremstå som lite selvhøytidelige. Videre oppstår det en vesentlig transformasjon i overgangen fra det digitale universet – hvor de unge stort sett publiserer sitt bildemateriale – til fotografi i fysisk form. Utstillingen sier også noe om hvordan det som ungt menneske i dag kan oppleves å stå mellom sterke motpoler av ønsker, forventninger og krav både i forhold til andre, men også i forhold til seg selv.

Cola på latin viser arbeider fra 21 elever ved fotolinjen ved Media- og kommunikasjon ved Elvebakken videregående skole, som er vår venneskole og en fast del av Fotogalleriets formidlingsprogram. Elevene produserer egne verk under veiledning fra faglærere og gjestefotografer, samt formidlingsansvarlig på Fotogalleriet. I tillegg har elevene selv produsentansvar for utstillingen, hvor utvalgte arbeidsgrupper har ansvar for markedsføring, kuratering og montering. Prosjektet utforsker nye formidlingsmetoder knyttet til gallerivirksomheten, som er Fotogalleriets kjernevirksomhet. Ved å åpne galleriet for elevenes egne bilder ønsker Fotogalleriet å utvikle og utfordre etablerte forståelser av kunstformidling. Fotogalleriet ønsker å være i en aktiv dialog med publikum, og venneskoleprogrammet er en del av Fotogalleriets formidlingsstrategi rettet mot barn og unge. Prosjektet vil stimulere til deltakelse og diskusjon, og er i den forstand også viktig for å realisere kunstens samfunnsrolle som utfordrer og meningsskaper.

Kuratorer: Embla Åslein, Marthe Hagelien og Selma Johanne Bahner. Markedsførere: Oscar Sandsgaard Thue, Axel Wik Tønnesen ,Sjur Erlimo Bredesen, Mikkel B. Henmo, Endre Mistereggen. Montører: Juliet Kvam, Ole Garbo og Adam Wenell

Utstillere: Vemund Rundberget, Rebekka Nordrik Reed, Martine Mandt Brekne, Martine Sandvold, Sondre Nikolaisen Masvie, Hilde Lyhmann, Embla Åslein, Hanna Bendiksby, Markus Rusti, Juliet Kvam, Ole Garbo, Adam Wenell, Marthe Hagelien, Sjur Erlimo Bredesen, Mikkel B. Henmo, Ousu Oluf Leigh, Endre Mistereggen, Oscar Sandsgaard Thue, Selma Johanne Bahner, Marlene Dalsklev Bruvoll og Axel Wik Tønnesen.

Lærere: Anders Grøstad og Marit Jakobsen.

Pressekontakt Elvebakken: Oscar Sandsgaard Thue, osthue@gmail.com telefon 94845249 Kontakt Fotogalleriet Marit Roland, marit@fotogalleriet.no, telefon 91865903 / 22200559

Utstillingen åpnes av Rina Mariann Hansen, Byråd for kultur, idrett og frivillighet